zondag 29 december 2013

Muziekzolder live! 09-01-2014: The BluesBones (B)

The BluesBones uit Vlaanderen hebben in de korte tijd dat ze bestaan al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. De groep beschikt over twee straffe gitaristen, Andy Aerts en Stef Paglia, en zanger Nico de Kock met een voor dit genre geknipt krachtig, schuurpapieren stemgeluid. Ronald Burssens op de bas en drummer Dominique Christens vormen de strakke ritmesectie. Op donderdag 9 januari (let op: de 2e donderdag in januari dus!) komen deze Belgische mannen vlammen op de Muziekzolder in Maasdijk!

Passie, gevoel, en een enorme 'liefde' voor de blues zijn kenmerken die van toepassing zijn op The BluesBones. Hun invloeden zijn niet op de vingers van één hand te tellen. Men hoort Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa... bluesrock dus met de nadruk op BLUES. Dat hun muziek aanslaat bij een groot publiek, zal geen vraagtekens oproepen. Met een uitgekiende mix van vooral eigen (sterke) nummers en de betere covers weten ze een vonk over te brengen.

Terug kijkend op 2013 kan worden geconcludeerd dat de band in een razend tempo de Nederlandse en Belgische blues-scene aan het veroveren is. Leerdam Blues Festival, Zoetermeer Blues Festival, Breda Jazz Festival, Brielle Blues, Enschede Blues Night en Giethoorn Drijf-in Blues Festival kunnen als belangrijke wapenfeiten worden gezien. Ook het optreden in april 2013 in De Bosuil te Weert mag niet onvermeld blijven. Immers, dit optreden is in zijn geheel opgenomen, en het resultaat ervan is terug te vinden op de cd en dvd 'Live at De Bosuil'.

Lees ook dit concertverslag: ‘Bangmakend’ Goed Optreden van The BluesBones in Zoetermeer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.