dinsdag 29 december 2015

John F. Klaver Band luidt nieuw muziekjaar in op de Muziekzolder


De Muziekzolder Maasdijk start op donderdag 7 januari weer met de inmiddels traditionele liveoptredens. En dat gebeurt gelijk goed met de swingende blues-, funk- en soulklanken van één van Nederlands voornaamste muzikanten, John F. Klaver.

John F. Klaver is een Nederlandse gitarist, zanger, componist en muziekdocent. Hij begon al op zijn elfde jaar gitaar te spelen, geïnspireerd door Gary Moore, Robben Ford en Jimi Hendrix. Na zijn afstuderen, besloot hij te gaan studeren in Amerika. Daar nam hij privé gitaar- en muziektheorie lessen aan de University of the Pacific in Stockton (Californië).

Terug in Nederland werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam en kreeg hij les van Jesse van Ruller, Martijn van Iterson en Eef Albers. In 2007 begon hij zijn eigen formatie, het John F. Klaver Trio, dat later de John F. Klaver Band zou worden. Met Iris Sigtermans (bas), Robert-Jan van Schoonacker (drums) en Pascal Lanslots (Hammond orgel) aan zijn zijde speelt John moderne blues met een authentiek gevoel.

Hun eerste CD Jetpepper werd uitgebracht in 2008. Gevolgd door Coming Back For More (2011), Wheels In Motion (2012) en The Edge (2014). Alle albums werden een succes en vielen in de prijzen. Daarbij werd John ook winnaar van de Dutch Blueschallenges in 2011 en in 2013.


"Elke show spelen we met veel intensiteit en expressiviteit, waarbij we mensen in het hart willen raken, niet in het hoofd" - John F. Klaver -

De Muziekzolder is weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:45 uur wordt er gestart met de vertrouwde muziekquiz. Kom op tijd want ook dit keer geldt: vol is vol. Het live optreden staat voor 22:00 uur gepland en het geheel zal omlijst worden met muziek door een gast-DJ. 

EDIT 08-01-16: Foto's door Johan Sonneveld (z/w) en Herman Alsemgeest (incl. filmpje).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.