zaterdag 22 februari 2020

Allman Bros tribute Allmen Band in Muziekzolder Maasdijk 05-03-2020


The Allman Brothers Band was de bekendste blues georiënteerde festival band in USA in de jaren 70. Er zijn vele tribute bands in Nederland, maar voor de Allman Brothers Band is de ALLMEN BAND de enige in den lande. Donderdagavond 5 maart 2020 staan ze in De Muziekzolder Maasdijk. 

De Allmen Band is als ultieme wens van Dirk van der Meij begonnen met een eenmalig optreden tijdens het Hippie Festival 2011 in Heemskerk. Na dit optreden wilde iedereen verder met deze muziek en zijn inmiddels alle bandleden besmet met het Allman Brothers virus.

Wat kan je verwachten? Ingenieuze blues met meerstemmige gitaarpartijen en spannende instrumentals. Alles gespeeld met veel aandacht voor detail wat deze muziek verdient. Tijdens het concert van twee maal een uur komen alle successen van de Allman Brothers aan bod. Voor de liefhebbers een feest van herkenning en een aangename verrassing voor de niet-kenners met deze bijzondere muziek.

Mooi gearrangeerde covers van blueshelden als Blind Willie McTell (States Boro Blues), T-bone Walker (Stormy Monday), Willie Cobbs (You Don't Love Me), Elmore James (Done Somebody Wrong), Muddy Waters (Trouble Nomore), Willie Dixon (Hoochie Coochie Man) en Sonny Boy Williams (One Way Out) maar ook prachtige eigen composities van Gregg Allman (Whipping Post) en Dicky Betts (Jessica).


ALLMEN BAND zijn:
Marcel Koster: drums, Wil Hietbrink: basgitaar, Dirk van der Meij: gitaar/vocalen, Jeremy Mook: gitaar/vocalen en Ruud van Zijl: toetsen/vocalen.  Meer informatie: https://www.facebook.com/Allmenband/

EDIT 06-03-2020:








[foto's en video: Herman Alsemgeest]





1 opmerking:

  1. Fantastische avond klasse band zodra het weer jan komen we zeker weer langs

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.