donderdag 30 mei 2013

Lightnin' Guy plays Hound Dog Taylor op de Muziekzolder: 6 juni 2013

Beste Muziekliefhebbers & Zolderratten,

Voor de laatste avond van het seizoen 2012-2013 hebben we weer een hele bijzondere en bijzonder goeie act weten te strikken: Lightnin' Guy plays Hound Dog Taylor! Wil je er zeker van zijn dit concert bij te kunnen wonen, mail dan voor 3 juni je naam naar mommuziekzolder@gmail.com o.v.v. Lightnin' Guy. Dan sta je op de lijst en heb je toegang mits je die avond voor 21:30 uur naar de Muziekzolder komt (deur open: 20:30 uur).

Het reguliere Muziekzolder seizoen mag er na donderdag 6 juni dan opzitten (in september 2013 gaan we gewoon weer verder), maar we gaan in de zomer van 2013 toch nog even door met activiteiten. Op zaterdag 15 juni volgt er nog een thema-avond met folk muziek en poëzie: "We Doen Wat We Doen" - lees hier meer.

En gelukkig is de 2e editie van het Maasdijkse DIJKROCK FESTIVAL ook definitief vastgesteld op 6 juli a.s. met 7 fantastische lokale en regionale bands. Later meer hierover via Facebook en deze website: muziekzolder.blogspot.nl

DE TOP VAN DE BELGISCHE BLUES-SCÈNE
Het klinkt als een stoffig cliché maar Lightnin' Guy (Guy Verlinde) is nog steeds veruit "de hardst werkende bluesartiest" van de Belgische blues & roots scene. Hij veroverde niet alleen de Belgische en Nederlandse rootsscene, maar speelde ook concerten op verschillende Europese top locaties. In oktober 2011 won Lightnin' Guy de Belgische Blues Challenge en vertegenwoordigde hij België op de Europese Blues Challenge 2012 in Berlijn.

Lightnin' Guy vereert op 6 juni op de Muziekzolder Hound Dog Taylor door het spelen van zijn muziek in dezelfde setting als Taylor dat deed. Songs als: Take Five, Hawaiian Boogie, It's Allright, Give me Back My Wig, Let's Get Funky, Sadie... ze staan allemaal op de playlist. Als je 'The Dog' nog nooit live hebt zien spelen; dan is dit een perfect alternatief om de magie van een uniek Hound Dog Taylor concert te beleven!

Hound Dog Taylor uit Mississippi (1915-1975) was één van de allerbeste Amerikaanse Chicago blues gitaristen en zanger. "Hound Dog Taylor & de Houserockers" waren van de late jaren 50 tot in de midden jaren 70 dé meesters van swingende ritmes en pakkende grooves. Taylor's slide gitaarstijl was rauw en wild. De keuze voor 2 gitaren en een drummer (geen bassist) resulteerde in de rauwste houserockin' Chicago blues die je maar kunt bedenken. Always playing till late at night, making people party & forget their troubles!

LINE UP: Lightnin' Guy Verlinde: vocals & slide guitar
Richard van Bergen: rhythm guitar (Rootbag, Shiner Twins, Dede Priest)
Erik "King Berik" Heirman: drums (Studebaker John, Super Chikan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.