vrijdag 13 december 2013

Muziekzolder live! 12-12-2013: The Tonomats (surfsound).

Deze keer niet de eerste donderdag van de maand (i.v.m. Sinterklaasavond), maar donderdag 12 december de Muziekzolder-avond.

Donderdag 12 december op de Muziekzolder Maasdijk de vintage sound van: THE TONOMATS. Opzwepende drums & melodieuze gitaarpartijen zoals ze ‘in the old days’ bedoeld waren. Uiteraard voorzien van de nodige reverb. Invloeden uit de rock ’n roll, country en blues.

De broers Sander en Merijn Bus (lead gitaar en bas) uit Monster zijn opgegroeid naast een Tonomat-jukebox, waar surfklassiekers afgewisseld werden met andere muziek uit de jaren 50/60. Hierin werd een groot deel van de inspiratie voor deze band geboren. Als leadgitarist vervult Sander een belangrijke rol in de typerende 60’s reverbsound van de volledig instrumentale band. Karel Dops zorgt voor de catchy Surf grooves op drums. Slaggitarist Fox Martin maakt sinds 2011 deel uit van de band. Zijn gitaarpartijen staan garant voor een explosie aan energie vanaf het podium. In september 2010 brachten THE TONOMATS hun debuut album uit: Panoramic 200. Op deze cd worden 6 eigen nummers afgewisseld met enkele bekende gitaarklassiekers. Het 2e album verscheen in 2012. Dit album bestaat volledig uit eigen werk, waarbij de authentieke sound weer de boventoon zal voeren. Een optreden van THE TONOMATS staat garant voor een energieke live show. Met het gebruik van zo veel mogelijk authentieke instrumenten en in passende kledingstijl zorgen THE TONOMATS voor een originele 60’s ervaring voor een publiek van alle leeftijden!

SAY WHAT?! SAY TONOMATS!
Surf, IndoRock, Beat, Rock & Roll, Country, Blues, Mambo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.