maandag 26 mei 2014

Muziekzolder live: Tail Dragger met de Fossen & Struijk Band [5 juni 2014]

Amerikaanse blueszanger Tail Dragger op de Muziekzolder
De Muziekzolder Maasdijk presenteert op de slotavond van het seizoen 2013-2014 zoals altijd weer een bijzondere uitsmijter. Dit keer is voor donderdagavond 5 juni de Amerikaanse blueszanger Tail Dragger gestrikt. En hij wordt begeleidt door de Nederlandse top bluesmusici van de Fossen & Struijk Band. Tail Dragger (James Yancy Jones) is geboren in 1940 in Altheimer (Arkansas) maar hij verhuisde in de jaren 60 naar Chicago. Daar speelde hij met zijn held en blueslegende Howlin’ Wolf in de vele bluesclubs. Nu is hij zelf één van de laatste echte Chicago Blues legendes.
Zijn huidige begeleidingsgroep in Nederland is de Fossen & Struijk Band. Robbert Fossen is blueszanger sinds de jaren ’80, hij speelt ook gitaar en mondharmonica. Gitarist Peter Struijk is geboren in Gouda en groeide op in Den Haag. Hij is één van de meest bevlogen bluesmuzikanten in ons land. De strakke ritmesectie van de band bestaat eveneens uit ervaren muzikanten. Dat zijn bassist Jan Markus en drummer Eduard Nijenhuis, ondermeer ook bekend van The Dynaflow. Alles bij elkaar een vijftal door de wol geverfde bluesmannen die garant staan voor een avondje authentieke Lowdown and Dirty Chicago Blues!
De Muziekzolder is weer vanaf 20:30 uur geopend en omstreeks 21:30 uur wordt er afgetrapt met de vertrouwde Muziekquiz gepresenteerd door Jos Vermeer. Kom op tijd want ook dit keer geldt: vol is vol. Het live optreden staat voor 22:00 uur gepland en het geheel zal omlijst worden met eigentijdse en gouwe ouwe (blues)muziek door een gast DJ.
EDIT: 6 juni 2014


Tail Dragger, blues singer en showman [Muziekzolder interview 05-06-14]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.