donderdag 27 november 2014

’60 & ’70 Rock Night op de Muziekzolder - 04-12-14Op donderdag 4 december a.s. zullen er twee betrekkelijk nieuwe Westlandse bands optreden op de Muziekzolder in Maasdijk. De Monterey Pop Experience live band en Cobra Chain vormen een mooie mix van ervaring en jong enthousiasme. Met muzikanten van twee generaties die dezelfde passie delen: jaren zestig en zeventig rock- en popmuziek.

Monterey Pop Experience (MPE) bestaat uit vijf ervaren muzikanten (inclusief drie   muziekdocenten) die stuk voor stuk al bijna drie decennia in de muziekscène actief zijn. Want het noemen van namen als: Septysed, Gemini/Geminia, A tribute to Alan Parsons, Friends of Led Zeppelin, Bietels, Brave en Dann Hill, zullen bij échte Westlandse popkenners de oren doen spitsen. Na een eerste try-out in oktober in Delft is MPE nu ook klaar voor de Westlandse live vuurdoop. Deze band brengt de authentieke grooves uit de periode 1967 – 1976 weer hélemaal tot leven, maar nu in een hedendaags geluid. Denk hierbij aan songs van The Doors, The Who, The Byrds, Led Zeppelin, Beatles, Kinks, Doobie Brothers, Queen en nog veel meer 60’s en 70’s rock en popmuziek.

Dat dit genre niet uitsluitend bestemd is voor de ouderenjongeren onder ons bewijst de Naaldwijkse hardrock band Cobra Chain. Want ook deze twintigers weten songs van o.a. Led Zeppelin en The Who te waarderen. En voor wat betreft het repertoire trekken zij de (tijd)lijn zelfs nog wat verder door met invloeden van o.a. Van Halen, Rush, Deep Purple en Black Sabbath. Ook Jasper (zang/gitaar), Lars (bas) en Jasper (drums) weten de jaren zeventig hardrock op een frisse eigen wijze te interpreteren. Dat beloofd dus voor jong en oud weer een ouderwets gezellige avond te worden op de Muziekzolder.

De Muziekzolder is weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:30 uur wordt er afgetrapt met de vertrouwde Muziekquiz gepresenteerd door Jos Vermeer. Kom op tijd want ook dit keer geldt: vol is vol. Het eerste live optreden staat voor 22:00 uur gepland en het geheel zal omlijst worden met muziek door een gast-DJ.

EDIT: 05-12-14:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.