zondag 22 maart 2015

02-04-2015: Electric Gypsies ‘an ode to Jimi Hendrix'

Electric Gypsies ‘an ode to Jimi Hendrix' in de Muziekzolder


Wat krijg je als je drie muzikale Jimi Hendrix freaks bij elkaar zet? Een formatie die een held van een vorige generatie willen eren, door het spelen en voornamelijk het beleven van muziek van Jimi Hendrix! Dit is te zien en horen in de Muziekzolder op donderdagavond 2 april.

Electric Gypsies brengt songs ter nagedachtenis en viering van de legendarische Jimi Hendrix. Met passie en liefde voor de muziek brengt dit trio hun ode aan de nooit meer geëvenaarde gitaarheld Jimi Hendrix. De Gypsies is een initiatief van gitarist/zanger ErwinArmand Gabeler uit Rotterdam en werd opgericht in de zomer van 2013. Hij speelde eerder in de bands Defuse, de Joe Cocker coverband Joe Undercover en bij zangeres/gitariste Yasmin (bekend van o.a. DijkRock 2013). En verder was/is hij ook nog actief in U2- en Foo Fighters coverbands. Armand wordt begeleid door bassist Michael Broekhuizen en drummer Erwin Pronk (tevens achtergrond zang). 

Dus kom genieten van het bekende virtuoze, flamboyante gitaarspel dat in de jaren zestig een revolutie teweeg bracht door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken.  Want de band Electric Gypsies interpreteert die creatieve psychedelische bluesrock op hun eigen hedendaagse wijze. Let’s share The Experience!


EDIT 03-04-15:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.