woensdag 27 mei 2015

Bluestrio Rootbag sluit Muziekzolder seizoen afDonderdag 4 juni is alweer de laatste Muziekzolder avond van dit seizoen. En zoals dat de laatste jaren gebruikelijk is speelt er dan een aansprekende bluesband. Rootbag is een trio uit Amerongen dat zich laat inspireren door traditionele bluesmuziek uit het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika.

Richard van Bergen (zang en gitaar), Jody van Ooijen (drums) en Roelof Klijn (zang en bas) zijn gerenommeerde muzikanten en bekende gezichten in de Nederlandse bluesscène. Bekend van bands als o.a. Millstreet Bluesband, Shiner Twins, The Strikes, Sunset Travelers, Big Pete Blueband, JW Roy, Peter Green Tribute Band en Qeaux Qeaux Joans. Maar die momenteel dus vooral furore maken met Rootbag.

In oktober 2014 verscheen van dit trio dan ook eindelijk een debuutalbum. De opnames hiervoor werden vier jaar eerder al gemaakt, maar bleven vanwege trieste omstandigheden op de plank liggen. Want 'Richard van Bergen's Rootbag' is een plaat en band met een melancholisch verhaal. De plaat werd zeer lovend ontvangen in Nederland en België, en werd in december door online magazine The Blues Alone? uitgeroepen tot beste Nederlandse album van 2014! Nu zullen smaken altijd blijven verschillen maar het staat buiten kijf dat de klasse er hier vanaf druipt. Invloeden van hypnotiserende Deltablues, sexy New Orleans grooves en swampy R&B smelten samen tot een eigen rootbag-style die rauw, soulful en groovy is. Klanken van lang geleden en ver weg, maar binnenkort van dichtbij mee te maken in de Maasdijkse Muziekzolder.

De Muziekzolder is vanaf 20:00 uur geopend. En een gast-DJ zal in de stijl van de avond muziek naar eigen keuze draaien. Het live optreden wordt om 21:45 uur vooraf gegaan door de vertrouwde Muziekquiz gepresenteerd door Jos Vermeer. [foto & filmpje: Herman Alsemgeest 4 juni 2015]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.