dinsdag 27 oktober 2015

Jonny Smokes (USA) Sound of Seattle met grunge en meer op de MuziekzolderWederom mag de Maasdijkse muziekzolder op de eerste donderdag van de maand een internationale artiest ontvangen. Met 'Sounds of Seattle' laat Jonny Smokes begeleid door zijn deels Westlandse band het geluid uit zijn geboortestad horen. 

Want Seattle was vooral in de jaren '90 door het ontstaan van de muziekstroming grunge een belangrijke stad binnen de muziekindustrie. Drie invloedrijke bands binnen deze stroming kwamen uit Seattle: Pearl Jam, Soundgarden en Alice in Chains. Maar de meest bekende muzikale inwoner uit die grootste stad van de Amerikaanse staat Washington was ongetwijfeld Jimi Hendrix.


Jonny Smokes (zang, gitaar), Sonny Vermeer (gitaar), Marco Vogler (bas) en Tico Prins (drums) brengen die Seattle rock- en grunge sound weer voor het voetlicht op hun geheel eigen wijze. Dit wordt afgewisseld met 80’s metal, alternatieve- en moderne hits van Modest Mouse, Deathcab For Cutie en zelfs Macklemore (ook afkomstig uit Seattle). Jonny Smokes toont zich hierbij een rasartiest en een showman van de eerste orde, hij staat garant voor muzikaal entertainment en de ultieme grunge ervaring.

De akoestisch rockcoverband XiniX uit Wateringen zal de avond openen. En akoestisch is in dit geval geen rustige luistermuziek want het viertal bedient zich zo'n beetje van hetzelfde genre als Jonny Smokes S.O.S. Dus lekkere rock van o.a. Pearl Jam, Live, Green Day, Neil Young en Golden Earring in een warm akoestisch jasje. Komt dat zien en horen!


De Muziekzolder is donderdag 5 november weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:15 uur wordt er gestart met de vertrouwde muziekquiz. Kom op tijd want ook dit keer geldt: vol is vol. Het eerste live optreden staat voor 21:45 uur gepland en het geheel zal omlijst worden met muziek door een gast-DJ.

EDIT 061115:

Jonny Smokes Sounds of Seattle & guests @Muziekzolder Maasdijk Nov 5th 2015 feat. 
XiniX and Koos 'FinalEXIT' Kap. Songs: Black (Pearl Jam), Come As You Are (Nirvana), 
Hey Joe (Jimi Hendrix).Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.