woensdag 24 januari 2018

Rock ’n soul van The Grand East in de Muziekzolder 01-02-2018


Rock ’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band: TheGrand East. Gebroederlijk naast elkaar op het podium. In het midden (en soms in het publiek) staat een frontman met de bezieling van een swingende predikant die zijn kerk voorgaat. Hij hitst het publiek op en neemt ze mee naar de wereld van oneindige liefde voor muziek, die in dit geval bestaat uit de persoonlijke muzikale voorkeuren van alle vijf de bandleden.

Dat maakt de sound van deze band uniek, met invloeden die via The Allman Brothers en The Doors naar Tom Waits en Captain Beefheart lopen. The Grand East komt uit het oosten van het land een ze zijn wars van commercie, pretenties en muziekopleidingen. Die hebben de jongens namelijk niet, want rock ’n soul leer je niet op school. Dat leer je op het podium van de lokale kroeg. Podia hebben ze inmiddels genoeg gezien, meer dan 150 staan er op de teller. In 2013 werd in eigen beheer hun debuut EP uitgebracht. Dat gebeurde nog onder de vlag van Texas Radio. Intussen werd er een platendeal gescoord en vonden de jongens dat het tijd werd voor verandering. Een nieuw hoofdstuk met een nieuwe naam en een prachtig nieuw album ‘Movano Camerata’. Live doen ze er altijd nog een schepje bovenop, als het kan. Maar ze kunnen ook terugschakelen, als het moet. Kom ze zien, kom ze horen in de Muziekzolder op donderdag 1 februari, het is alle moeite waard! Lees ook: The Grand East @ Waterpop2017


De Muziekzolder is weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:45 uur wordt er gestart met de vertrouwde muziekquiz. Het liveoptreden staat om 22:00 uur gepland.

EDIT 02-02-2018:


[pics & vid: Herman Alsemgeest]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.