vrijdag 24 augustus 2018

Twentse powerrock trio RUV do 06-09-2018 @Muziekzolder Maasdijk


Muziekzolder Maasdijk begint nieuwe seizoen met Twentse powerrock trio RUV

Het Muziekzolder programma 2018-2019 start op donderdagavond 06 september 2018. Voor het 10e achtereenvolgende seizoen zullen er weer iedere eerste donderdag van de maand live bands te bewonderen zijn in Maasdijk. De eerste avond begint gelijk al goed met een optreden van het Twentse powerrock trio RUV.

RUV (wat ‘wolf’ betekent in Romani zigeunertaal) is een jong trio uit Enschede. Als in een jachtige wolvenroedel jagen ze gemeenschappelijk hun prooi na met vuige bluesrock. Jeroen Nielen (zang/bas), Ruud Gielen (drums) en Jim Zwinselman (gitaar) vormen de gebinten die de RUV­sound doen staan als een robuuste Twentse schuur. Het rocktrio haalt inspiratie uit het gitaargeweld uit de tweede helft van de vorige eeuw. Als hongerige wolven omringen ze je met huilende gitaren, een grommende bas en hypnotiserende drums. Dan grijpen ze je met een portie moderne bluesrock in de lijn van Jack White met The Raconteurs. En met de bevlogenheid van o.a. Gary Moore, Led Zeppelin en Nirvana. In maart van dit jaar verscheen hun debuut-EP 'R' op groen gemĂȘleerd vinyl. Volgens 3voor12: ‘uitstekend geproduceerd en echte eyecandy’. Dat RUV ook live voor een heerlijke vibe gaat zorgen is wel zeker.


De Muziekzolder is weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:45 uur wordt er gestart met de vertrouwde muziekquiz. Het liveoptreden staat om 22:00 uur gepland. 

EDIT 07-09-2018:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.