woensdag 28 september 2022

Marco Mendoza (USA) in De Muziekzolder Maasdijk 06-10-2022

Thin Lizzy, Whitesnake, Black Star Riders, Dead Daisies bassist Marco Mendoza is gedurende zijn hele carrière een drukbezet man geweest. Maar afgezien van het aantal ongelooflijke bands en artiesten waarmee hij heeft gewerkt, heeft hij ook een fantastische solocarrière. ‘New Direction’ is zijn vierde soloalbum, dat deze maand werd uitgebracht. Volgens critici zijn beste plaat tot nu toe met een unieke hardrock sound en boordevol energie.

Marco Mendoza heeft een muzikale achtergrond die doordrenkt is met zijn Mexicaanse afkomst. Al op jonge leeftijd leerde zijn grootmoeder in Tijuana, Mexico hem piano spelen voordat hij overging op de gitaar. Nadat hij al op jonge leeftijd lid was geworden van lokale bands in de Los Angeles-scene, zou het pas tot zijn eerste doorbraak komen in 1989 toen voormalig Black Sabbath-drummer Bill Ward hem rekruteerde als onderdeel van zijn soloband. Dit hielp hem op weg om te spelen met een verzameling van de grootste rockbands en muzikanten ter wereld, waaronder John Sykes Blue Murder, Thin Lizzy en Whitesnake om er maar een paar te noemen!


Met zijn talent en vaardigheden als bassist en zanger, trad hij ook op als gastmuzikant en sessiespeler met onder meer Tommy Shaw (Styx), David Coverdale (Whitesnake), Dolores O'Riordan (Cranberries) en Neal Schon (Journey). En wanneer hij niet met zijn huidige band The Dead Daisies optreedt, trekt de workaholic solo met eigen begeleidingsband met Ivan Keller (gitaar) en Mario Lepoglavic (drums) de wereld rond.

Aanvang: de Muziekzolder is donderdagavond 6 oktober 2022 weer vanaf 19:30 uur geopend. Vrije inloop en toegang gratis, maar vol is vol. Vergeet niet om contant geld mee te nemen om je drankje te betalen. Na muziek uit de speakers door een gast-DJ spelen George & John om 21:45 uur de muziekquiz waaraan alle aanwezigen kunnen deelnemen en mooie prijzen kunnen winnen! 
Het optreden van Marco Mendoza start om 22:00 uur. 

Marco Mendoza website:
Album ‘New Direction’ review here


EDIT 07-10-2022:

Marco Mendoza played a dazzling gig in the Muziekzolder Maasdijk! Het was gisterenavond een vet optreden, voor een volle benedenzaal, van deze Amerikaanse hardrocker 🎸🎶💪🏽 Samen met zijn Kroatische bandleden Ivan (gitaar) en Mario (drums) speelden ze songs van hun nieuwste plaat ‘New Direction’ en covers van o.a. Thin Lizzy. Ook de quiz van John & George stond als vanouds op het programma. En tussendoor draaide DJ Chris de beste classic rock songs. Toch weer een geslaagde avond aan de Nolweg 10, zoals het hoort! Ondanks beperkt podiumlicht hierbij toch een paar sfeerfoto’s.






[video door Herman Alsemgeest]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.