donderdag 20 oktober 2022

Harlem Lake speelt 03-11-2022 in De Muziekzolder Maasdijk

 

 

De veelgeprezen band Harlem Lake komt de eerste donderdag van november naar De Muziekzolder! Deze vijfkoppige band houdt ervan om rauwe jaren ’70 soul te mengen met hedendaagse bluesrock en Americana! Hun missie is om muzikale passie en mooie verhalen met de wereld te delen. Daar zijn ze in 2017 mee begonnen en op 4 juni 2022 hebben ze de European Blues Challenge gewonnen. 
 
Dave Warmerdam richtte aanvankelijk de band op onder zijn eigen naam, nadat hij in Memphis in de halve finale van de International Blues Challenge iedereen verbaasde met zijn pianotalent. Gitarist Sonny Ray en zangeres Janne Timmer kwamen kort daarna aan boord en zo ontstond een bijzonder trio. De nodige ervaring werd in de jaren daarna opgedaan in overvolle bars en op bluesfestivals. Daaruit volgde in 2019 een sterk live album. Vervolgens gingen ze - ook genoodzaakt door de pandemie – langdurig aan de slag om nieuw materiaal te schrijven. Het idee voor een nieuwe band met eigen sound was geboren. De invloeden van Joe Bonamassa, Dire Straits, Little Feat en BB King werden samengesmolten en Harlem Lake kwam uit de oven. De bandnaam verwijst naar hun roots: de Haarlemmermeerpolder.
Op hun debuutalbum ‘A Fool’s Paradise vol. 1' hoor je odes aan de blues, maar ook vooral mooi gecomponeerde nummers met invloeden uit Americana, rock en soul. Dave's doordachte arrangementen sluiten nauw aan bij de teksten van Janne, die bekend staat om haar poëtische metaforen en krachtige stem. Gitarist Sonny Ray maakt het af met emoties die diep van binnen komen. Critici noemden Harlem Lake de meest getalenteerde, jeugdige band van Nederland en zeiden over het album: “Dit is van onnederlandse kwaliteit. Echt een mooie, waardevolle cd om aan je verzameling toe te voegen.” 
 


Harlem Lake is: Dave (toetsen), Janne (zang), Sonny Ray (gitaar), Benjamin (drums), Kjelt (basgitaar). Begin dit jaar speelde ze ook al als Harlem Lake Trio in De Muziekzolder.             
Aanvang: de Muziekzolder is donderdagavond 3 november 2022 weer vanaf 20:00 uur geopend. Vrije inloop en toegang gratis, maar vol is vol. Vergeet niet om contant geld mee te nemen om je drankje te betalen. Na muziek uit de speakers door een gast-DJ spelen George & John om 21:45 uur de muziekquiz waaraan alle aanwezigen kunnen deelnemen en mooie prijzen kunnen winnen! Het optreden van Harlem Lake start om 22:00 uur. 

Boekpresentatie: eerste exemplaren ‘5 jaar DijkRock Maasdijk 2012-2016’

Omstreeks 21:30 uur zullen de makers van het fotoboek ‘5 jaar DijkRock Maasdijk’ de eerste exemplaren uitreiken aan de DijkRock organisatie. Het boek is die avond ook te bestellen of doe dat NU al door een mailtje met je gegevens te sturen aan dijkrockboek@gmail.com
Dan wordt je eigenaar van een fantastisch boek met meer dan 80 live concertfoto's van meer dan 30 rockbands en leuke achtergrond informatie over het ontstaan en stoppen van het DijkRock Festival aan de Nolweg in Maasdijk. 
 
EDIT 04-11-2022: De band Harlem Lake zetten gisteren de volle en enthousiaste Muziekschuur op z'n kop! 🎸🎤🥁🎹🎶💚💪🏽 Voornamelijk met hedendaagse bluesrock, mooie Americana ballads en rauwe swingende jaren ’70 soul van hun twee albums. Maar ook een aantal nieuwe nog uit te brengen songs werden succesvol uitgetest tijdens de twee zinderende live sets. Wederom een geslaagd Muziekzolderavondje! [foto's & filmpje: Herman Alsemgeest] 🎶🍻👍🏽👏🏽










Meer foto's door Johan Solleveld zijn HIER te bekijken.

Een Harlem Lake videocompilatie door Peter van Schijndel en Herman Alsemgeest is hier te bekijken: https://youtu.be/QyA3GQC8ORY


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.