zondag 20 augustus 2023

Indierock sensatie Jimmy Diamond speelt in de Muziekzolder Maasdijk 07-09-2023

 

Jimmy Diamond is een band uit het oosten van ons land en maakt alternatieve rock, met veel aandacht voor de melodie. De band bestaat uit zanger en gitarist Jim Zwinselman, drummer Ruud Gielen en bassist Floris Poesse en timmert sinds een paar jaar behoorlijk aan de weg. Het eerste Jimmy Diamond album is getiteld "YOU RADIATE" en werd in Los Angeles opgenomen. Een on-Nederlandse plaat met een eigenzinnige sferische sound met Americana en rootsrock invloeden.

Jim Zwinselman zal geen onbekende naam zijn bij de Muziekzolder bezoekers. Met de band RUV was hij enkele jaren geleden ook al te gast in Maasdijk. In zijn eigen band Jimmy Diamond speelt hij gitaar en pedalsteel én neemt hij ook de zang voor zijn rekening. Ondertussen zijn de heren ook de internationale backingband van de Amerikaan Tim Showalter (Strand Of Oaks). 

Maar als Jimmy Diamond staan ze stevig op eigen benen, en stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen. Als Americana indierockers is dit trio een sensatie in de lage landen en de rest van Europa die ondanks hun korte bestaan veel bezoekers in clubs, zalen en op festivals zullen doen verbazen. Nu dus als opener van het 14e seizoen in de Muziekzolder. Kom dat zien en horen!


Aanvang: de Muziekzolder is donderdagavond 7 september 2023 weer vanaf 20:00 uur geopend. Vrije inloop en toegang gratis, maar vol is vol. Vergeet niet om contant geld mee te nemen om je drankje te betalen. Na muziek uit de speakers door de DJ spelen George & John om 21:45 uur de muziekquiz waaraan alle aanwezigen kunnen deelnemen en mooie prijzen kunnen winnen! Het optreden van Jimmy Diamond start om 22:00 uur. 


Edit 08-09-2023:









[Foto's & video: Herman Alsemgeest]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.