zaterdag 14 augustus 2021

tHE dOGS aTOMIC in Muziekzolder Maasdijk ??-??-2021


Beste Zolderbezoekers, muziekliefhebbers,

Begin augustus 2021 kwam Team Muziekzolder na lange tijd weer bijeen om de mogelijkheden voor nieuwe liveoptredens te bespreken. En langzamerhand beginnen we er weer in te geloven! Ook al blijven we nog terughoudend i.v.m. de actuele COVID-19 regelgeving, en geven we er de voorkeur aan om voorlopig alleen onze vaste bezoekers over optredens te informeren, zijn er alweer nieuwe plannen gesmeed.


[Team Muziekzolder in overleg]

Akoestisch concept
Na het éénmalige aangepaste concept begin september 2020 met een aantal genodigden, waarbij beperkt livemuziek mogelijk was, en Ger & Vincent een akoestisch optreden gaven, werd het weer stil op en rondom ons podium.

[Ger & Vincent traden 03-09-2020 akoestisch op]

Back on our stompin' ground
Vervolgens kregen we het verzoek van de Rory Gallagher tributeband Wooden Paul of ze een streamingconcert uit mochten zenden vanaf de Muziekzolder. Dit kon tien maanden later, op 2 juli 2021, succesvol plaatsvinden. Er kwam ook zonder publiek nog heel wat kijken om zo'n live uitzending te realiseren. Maar dank zij alle medewerkers ging de muziek van Wooden Paul via de diverse social media Live vanuit De Muziekzolder!

[Wooden Paul streamt live vanaf de Muziekzolder]

Hello good times!
En inmiddels zijn we in augustus 2021 zover dat we weer nieuwe elektrische liveoptredens aan durven te kondigen. Zoals vermeld, rekening houdend met de dan geldende COVID-19 regelgeving.


tHE dOGS aTOMIC feat. Hammondorganist Edwin Risbourg
tHE dOGS aTOMIC is een rockgroep met een knipoog naar de roots. Hun opzwepende sound komt vanuit de onderbuik. Een mix van soul en blues maken deze band tot een van de meest extreme in hun genre. Het specifieke aan een optreden van The Dogs is dat het een soort crossover is van The Free en Drive by Truckers. Een soort powertrio in optima forma en dan op een niveau wat doet denken aan Motörhead. Het gaat dus hard! En voor deze speciale gelegenheid brengen onze Vlaamse vrienden de Hammond B3-organist Edwin Risbourg mee. Kom dat na 17 maanden zien en horen!*

*Onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen van de COVID-19 regelgeving t.a.v. overdekte muziekoptredens. 

EDIT 19-08-21:

Uitgesteld!
Omdat wij vinden dat verplichte zitplaatsen op 1,5 meter in onze swingende locatie De Muziekzolder voor geen meter werkt, heeft Team Muziekzolder afgelopen week in overleg met de band besloten om 2 september a.s. nog NIET te starten met het eerste publieke liveoptreden sinds 17 maanden. Uiteraard houden we ons aan alle maatregelen tegen verspreiding van het COVID-19 virus, maar of het in oktober wel door kan gaan kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Want eerlijk gezegd vinden ook wij (evenals vele organisatoren) de onnavolgbare besluitvormingen van dit kabinet maar lastig te begrijpen.

‘Unmute Us!’
De Nederlandse evenementenbranche zal samen met bezoekers hun gevoelens van onbegrip uiten over het huidige kabinetsbeleid rondom evenementen. Op zaterdag 21 augustus wordt in vijf Nederlandse steden de protestmars ‘Unmute Us!’ (@unmute.us) gelopen: https://unmute-us.mailchimpsites.com/





1 opmerking:

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.