dinsdag 29 december 2020

Rockin’ in the free world - Muziekzolder Maasdijk 2020-2021

Beste Zolderbezoekers, muziekliefhebbers,

Dat we een bizar jaar achter de rug hebben zal niemand zijn ontgaan. Slecht drie optredens konden we in 2020 voor jullie organiseren. Het jaar begon op 9 januari nog zo mooi met een spetterend concert van de Overijsselse rockband Tricklebolt. Een maand later deed het bluesrock-trio Electric Fuzz daar nog een schepje bovenop. En de Allman Brothers tributeband, Allmen Band gaf in maart - zoals later bleek - het laatste liveoptreden van het jaar in de Muziekzolder Maasdijk

Vanaf toen was het lockdown and out. De stekkers gingen eruit, het beeld op zwart en de tappen moesten dicht. Een tijd van ‘social distance’ en ‘selfsupporting’ was aangebroken. Sociale afstand en zelfvermaak dus... en dat terwijl wij de afgelopen tien jaar juist bezig waren geweest om muziekliefhebbers sámen te brengen om plezier en livemuziek met élkaar te delen! Een hard gelag. Wat uiteraard in een schril contrast stond met de échte wereldproblemen die de COVID-19 pandemie teweeg bracht. Maar uit de reacties na onze spaarzame berichtgevingen sindsdien, werd het ons wel duidelijk dat ook jullie de maandelijkse Muziekzolder-avonden steeds meer gingen missen.

Net na de zomer gloorde er weer hoop aan de horizon. Tijdens een intieme bijeenkomst begin september met Team Muziekzolder en een paar genodigden werd er een aangepast concept bedacht, waarbij weer beperkt livemuziek mogelijk zou zijn! En er werd die avond zelfs al een akoestisch optreden gegeven. Mooi. Wij waren er weer hélemaal klaar voor! Maar helaas. De cijfers van besmettingen namen toe, regels werden weer aangescherpt en met name de horeca- en evenementenbranche waren weer de dupe. Een vergaande harde lockdown volgde waarbij bijna alles tot en met 19 januari 2021 dicht is. In die situatie zitten we nu, zo vlak voor de jaarwisseling, nog steeds. Ook onder de Muziekzolder-bezoekers is niet iedereen ongeschonden uit de 2020-strijd gekomen. Hen willen wij bij deze sterkte en/of beterschap toewensen.

Hoe nu verder met de Muziekzolder? 
‘Ik zit met smart te wachten tot we weer kunnen gaan draaien,’ zegt Jan Wennekers. ‘Ik mis al mijn gasten, de muzikanten en medewerkers... én een goed potje live muziek!’ Dus met de hoopvolle uitgestelde verwachting zit het wel goed. Laten we ook hopen dat de vaccins aanslaan en dat niet het coronavirus als een golf door de wereld blijft gaan, maar wél onze vrijheid en alles wat daarbij hoort. Zodat we weer kunnen rocken in the free world.

Wij wensen jullie een voorspoedig, gezond, muziekvol 2021 en hopelijk spoedig tot ziens ‘on the Stairway to Music’ in Maasdijk! 

Team Muziekzolder Maasdijk
Jan, Herman, Giel, George, John en alle andere vrijwilligers.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.