vrijdag 2 september 2022

De Muziekzolder Maasdijk versus Westlands gemeentebestuur

 

[foto: 34 personen boven | inzet: ong. 50 beneden... gekkenhuis]

De Muziekzolder Maasdijk versus Westlands gemeentebestuur 

Namens De Muziekzolder Maasdijk willen wij de bijzondere situatie van gisterenavond toelichten.

Sinds jaar en dag heeft De Muziekzolder vergunning om tien keer per jaar (van september t/m juni) een evenement te draaien op de eerste donderdag van de maand: de reguliere Muziekzolderavonden met livemuziek ter lering en vermaak. In 2021 is de locatie aan de Nolweg 10 weer geïnspecteerd door een gemeenteambtenaar en de brandweer. Er moesten mogelijk aanpassingen gedaan worden waarvan een rapport zou worden opgesteld. In februari van dit jaar, na de coronaperikelen, zijn we weer gestart met de Muziekzolderavonden. Tot groot genoegen van de vele bezoekers hebben we dat seizoen door kunnen draaien met mooie livemuziek en steeds max. honderd bezoekers (inclusief band en vrijwilligers). Een rapport is tot dan toe niet verschenen.

13e seizoen
Gisteren, donderdag 1 september 2022, zouden we starten met het nieuwe 13e seizoen. Echter, afgelopen dinsdag kreeg eigenaar Jan Wennekers bericht van het Westlandse Gemeentebestuur dat de regels m.b.t. het toelaten van het aantal bezoekers i.v.m. veiligheidsregels naar beneden was bijgesteld. Geen 100 meer maar 34. Omdat de band al geboekt was, personeel was geregeld en bezoekers waren uitgenodigd, konden wij een kleinere toestroom niet garanderen. Dit heeft Jan Wennekers donderdag 1 september nog eens persoonlijk toegelicht op het gemeentehuis. Met het verzoek om in elk geval deze avond nog 100 bezoekers te gedogen. Op dat verzoek is niet ingegaan en handhaving zou het gevolg zijn. Let wel: een rapport was nog steeds niet ontvangen!

Omdat De Muziekzolder vrije inloop heeft is er per evenement niet exact te bepalen hoeveel bezoekers er komen. Wat we wel weten is dat dit er gemiddeld 80 á 100 per keer zijn, waarbij vol vol is en de deur dan dicht gaat. Gisteren omstreeks 20:00 uur verschenen er twee handhavers die (op privé terrein) bezoekers gingen weigeren. Een ongewenste situatie waarbij eigenaar Jan Wennekers in gesprek met hen ging en waarna ook de politie erbij werd gehaald. Handhavers speelde de baas en de twee politieagenten begrepen niets van de situatie.

Goede organisatie
Na kort overleg tussen organisatie en de inmiddels ongeveer veertig wachtende bezoekers buiten is besloten om de privé bedrijfsruimte onder De Muziekzolder open te doen waarin de overige bezoekers onder het genot van een drankje konden verpozen en de band alsnog konden horen (niet zien). Een krankzinnige situatie natuurlijk waarbij we een groot compliment willen geven aan de bezoekers die ervoor gezorgd hebben dat het niet uit de hand is gelopen. Zoals De Muziekzolder al twaalf jaar zonder ene wanklank draait! Puur door sociale controle, een goede organisatie en mensen die op een rustige manier willen genieten van hun hobby. En daar is nóóit handhaving bij nodig geweest.

Afijn, we hebben ons gisteren dus allemaal netjes aangepast want tsja, regels zijn regels… maar de manier waarop dit gegaan is verdient geen hoofdprijs. De dames en heren op het gemeentehuis vragen zich sinds kort af waarom Westlanders niet meer trots zijn op het Westland. Wij denken dat het o.a komt door dít soort besluiten. Helaas is men daar nog teveel met zichzelf bezig en te weinig met de Westlands burgers en hun belangen.

Drie opties
Voor De Muziekzolder zijn er nu drie opties: stoppen met het organiseren van de regulieren avonden; doorgaan met steeds 34 bezoekers; de locatie aanpassen volgens huidige regels en naar wensen van de bestuurders. De eerste twee zijn desgevraagd bij eigenaar Jan Wennekers niet aan de orde. Dus de locatie aanpassen blijft over. Hoe en op welk termijn is nu nog de vraag. Feit is dat de Muziekzolderbezoekers zich gisteren wél van hun beste kant hebben laten zien. Er werd positief meegedacht en de goede ideeën en aanbiedingen vlogen de organisatie om de oren, waar even daarvoor de spreekwoordelijke rook van woede nog uitkwam. Dit willen wij op deze manier niet meer meemaken. En we kijken er met genoegen naar uit om weer normale Muziekzolderavonden voor onze bezoekers te kunnen organiseren. 

Team Muziekzolder Maasdijk 
~ live life free ~


[Band en publiek hadden lekker de ruimte... maar we zien het graag anders!]

Valse start voor De Muziekzolder met 34 bezoekers: ‘Een krankzinnige situatie’ [Ad 05-09-2022]

Collegevragen inzake handhaving Muziekzolder Maasdijk [LPF Westland - Westlanders.nu]


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.