zondag 5 oktober 2014

Mooi Muziekzolder jubileum met Texas Radio en Michelle!


Beste Zolderbezoekers en liefhebbers,


Het feestje ter ere van 5 jaar Muziekzolder was bijzonder geslaagd! Onder veel belangstelling gaf het Overijsselse Texas Radio een puik optreden. En de pauze werd charmant ingevuld door Michelle van Showtime Agency. Al vijf jaar steunt de Muziekzolder op de enthousiaste vrijwilligers en trouwe bezoekers waardoor we de maandelijkse live optredens kunnen organiseren. Maar de Muziekzolder steunt ook op 4 stevige palen. Dát hebben we vaak moeten horen in die afgelopen jaren ;-) En eindelijk, na 5 jaar zagen jullie dan iemand aan een paal zwieren op de Zolder. Weliswaar een zelf meegebrachte paal, maar de boodschap was duidelijk: men vraagt en wij draaien (zwaaien en zwieren in dit geval). Op naar de komende jaren met nog veel live-plezier!

Proost namens het Muziekzolder Team!
Jan, Annie, Herman, Giel... en al die andere Muziekzolder medewerkers.Texas Radio, young dudes met volwassen sound
Het is een soort jongensdroom. Vijf plattelandsjongeren uit Overijsselse dorpen als Diepenheim, Goor en Markvelde vormen een band. Ze maken wat muziek en trappen veel lol. Vooral geïnspireerd door sixties artiesten als The Doors en Them, maar ook door The Allman Brothers Band en Tom Waits en zelfs door hun cabareteske buurman André Manuel. Zonder fratsen. Plotseling beleven steeds meer mensen plezier aan je live optredens. Wordt je gevraagd voor gerenommeerde festivals en krijg je een zetje van platenzaakicoon Johan Dollekamp van PopEye in Hengelo.

Na slechts één debuut EP stonden ze al op de Zwarte Cross (2012/2013), Oerol 2013, de Popronde 2013 en Ribs & Blues 2014. Waren ze support van nationale en internationale artiesten, waaronder Rival Sons, Hollis Brown (USA) en Bob Dylan in de HMH. En werden ze winnaar van de Grote Prijs van Twente 2013 en van de Popprijs Overijssel 2013. En dan… ja, dan wordt het de hoogste tijd voor de Muziekzolder in Maasdijk! Jan’s juke joint, een sfeervolle muziekclub in Westland, die werd opgericht in oktober 2009 (en dus het 5-jarig bestaan vierde). De afgelopen jaren oogstte veel regionale, maar ook nationale en internationale live bands daar succes. Ook het vijftal van Texas Radio voelde zich er snel thuis. Hoe kan het ook anders als je bij gelijkgestemde muziekliefhebbers op bezoek komt. De zompige rock, blues en psychedelica sloeg direct aan bij de geestverwanten waardoor een feestje gegarandeerd werd. [lees hier meer].

Zie hier de foto's.

Texas Radio op de Muziekzolder 021014.


De jubileum pauzeact: Michelle op de Muziekzolder 021014.


Voorlopig programma Muziekzolder seizoen 2014-2015:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.