maandag 22 februari 2016

Finse bluesgitariste Erja Lyytinen speelt op de Muziekzolder 03-03-16


Dat Finnen de blues hebben is algemeen bekend. Een jaar geleden trad de Finse zangeres Ina Forsman op de Muziekzolder op. Het bleek een gouden greep en een grote sensatie te zijn die avond. Dit keer heeft de Muziekzolder haar landgenote Erja Lyytinen weten te strikken. Een 39-jarige singer-songwriter in het bezit van een Master of Music degree, behaald op het conservatorium van Helsinki. Maar in haar eigen land staat deze 'grote' kleine dame vooral bekend als de blues-godin van de elektrische slide gitaar.

Erja Lyytinen debuteerde in 2002 met het album 'Attention!' Sindsdien verschenen er tien albums van haar, die gekenmerkt worden door virtuoos (slide)gitaarwerk, soulvolle zang, ingetogen ballads en Rhythm & Blues in oude stijl. Met invloeden van o.a. Aretha Franklin en Bonnie Raitt. Maar live vooral met een eigen kenmerkende ‘open tuning’ stijl. Hierbij wordt ze o.a. begeleid door drummer Markku Reinikainen, bassist Juha Verong en door haar man, de slaggitarist in de band, Davide Floreno. Het echtpaar is sinds 2013 trotse ouders van een tweeling. Een lekker actief stel dus! 

Het jaar 2016 is in muzikaal opzicht in ieder geval al goed begonnen voor Erja. Diversen nieuwe songs zijn klaar om na deze voorjaarstour te worden opgenomen in de studio voor het volgende album. En in januari werd Lyytinen tijdens de Finse Blues Awards verkozen tot: Artiest van het jaar 2015!


De Muziekzolder is ook do. 3 maart weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:45 uur wordt er gestart met de vertrouwde muziekquiz door Jos Vermeer. Kom op tijd want ook dit keer geldt: vol is vol. Het liveoptreden staat voor 22:00 uur gepland en het geheel zal omlijst worden met muziek door een gast-DJ.

EDIT 04-03-16:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.