zondag 24 september 2017

Spectaculaire gitarist Carvin Jones (USA) in de Muziekzolder 05-10-17


De in Texas geboren Carvin Jones begon op 12-jarige leeftijd met gitaar spelen. Op 19-jarige leeftijd verhuisde hij naar Phoenix, Arizona om een muziekcarrière te starten. De Carvin Jones Band heeft in de loop der jaren meerdere studio-opnamen uitgebracht en toerde overal ter wereld. In januari 2001 noemde 'Guitarist Magazine' Carvin Jones een van de top 50 bluesgitaristen aller tijden! 

Met zijn bluesrock trio komt het fenomeen op donderdagavond 5 oktober naar De Muziekzolder Maasdijk. Dat is slechts één van de vier unieke optredens in Nederland tijdens deze tour. De band bestaat uit zanger-gitarist Carvin Jones, bassist Joe Edwards en drummer Levi Velasquez. Door de band's unieke stijl van blues en high energy liveoptredens zijn ze een favoriet van veel blues- en rock 'n roll fans. De Amerikaan wordt over het algemeen omschreven als een zéér spectaculaire gitarist en een podiumbeest. Hij deelde het podium o.a. met legendes als B.B. King, Santana, Jeff Beck, Albert King, Joe Cocker, The Fabulous Thunderbirds en The Animals. Vooraanstaande collega's gaven hem complimenten om trots op te zijn:

- Eric Clapton: “Carvin Jones is a young cat out of Phoenix who I think is the next up-and-coming blues player.”

- Albert Collins: "Carvin Jones is one of the brightest young stars on the blues scene today." 

- Buddy Miles: "The New King of Strings is Carvin Jones."  De Muziekzolder is weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:30 uur wordt er gestart met de vertrouwde muziekquiz. Het liveoptreden staat om 22:00 uur gepland.


EDIT 07-10-2017:  pics & vid: Dodd McBrown

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.