woensdag 25 oktober 2017

Rock rollin' blues van The Juke Joints in de Muziekzolder 02-11-2017


Op 2 november komt er weer een legendarische band naar De Muziekzolder Maasdijk. The Juke Joints uit het Zeeuwse dorp Kwadendamme bestaat in 2018 alweer 35 jaar als band. In die drieënhalf decennia speelden ze op bijna alle Europese blues festivals. En deelden ze de affiche met o.a. Buddy Guy, Alvin Lee, Van Morrisson, Walter Trout, BB King, George Thorogood, Bonnie Raitt, Johnny Winter, Jan Akkerman, Joe Bonamassa en vele anderen.


Ze namen sinds 1986 al 15 CD's op waarvan 'Going to Chicago' uit 2010 ook in Chicago werd opgenomen. Ronnie Baker Brooks, Ana Popovic en Eddy 'The Chief' Clearwater verleende daaraan hun medewerking. En het Amerikaanse Blues Underground Network verkoos hun plaat 'Heart on Fire' uit 2015 tot beste Europese bluesrock Cd van dat jaar. In 2016 werd de vriendenband voor de tweede keer in hun bestaan winnaar van de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band. The Juke Joints onderscheidt zich al jarenlang ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en heeft een overduidelijk eigen stijl ontwikkeld met voornamelijk zelfgeschreven nummers en slechts incidenteel een cover. Met een mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco zetten The Juke Joints nationale en internationale podia in vuur en vlam. Optredens van de band ontaarden altijd in een feeststemming onder het publiek, of het nu een festival- of een café optreden is. Het Muziekzolder optreden wordt een generale voor hun 35-jarige jubileumshow in Vlissingen op 11 november. Wat in 2018 gevierd zal gaan worden met het uitbrengen van een nieuwe ‘live’ CD & DVD!


The Juke Joints bestaan uit:
Peter Kempe - Lead Vocals/Drums/Mandoline/Acoustic Guitar
Michel 'Boogie Mike' Staat - Guitar
Sonny Boy v.d. Broek - Harmonica/Accordeon/Backing vocals
Derk Korpershoek - Bass/Backing vocals

De Muziekzolder is weer vanaf 20:00 uur geopend en omstreeks 21:30 uur wordt er gestart met de vertrouwde muziekquiz. Het liveoptreden staat om 22:00 uur gepland. [foto's: TBA? - Gerrie]

EDIT 03-11-2017:

Pics & video: Herman Alsemgeest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie, tot ziens op de Muziekzolder.